Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Uprzejmie przypominam, że termin składania zgłoszeń do XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” upływa 13 maja 2019 r.
Zgłoszenia należy przesyłać na adres: rolnictwo@mazovia.pl .
Przypominam, że dnia 1 czerwca 2019 r. o godz. 10:00 odbędzie się w Górze Kalwarii wojewódzki etap XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Jest to konkurs Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Zachęcam do upowszechnienia informacji na terenie działania LGD – ów. Laureaci etapu wojewódzkiego mają szansę na nominację do konkursu krajowego i do zdobycia PERŁY wręczanej podczas targów w Poznaniu.
Zachęcam do wyszukiwania potraw głęboko zakorzenionych w tradycji Waszych społeczności. Na konkursie wojewódzkim należy się pojawić osobiście i opowiadać komisji o przedstawionej do oceny potrawie lub produkcie.
W załączeniu przesyłam regulaminy konkursu (na produkt i na potrawę) oraz karty zgłoszeniowe.
Więcej informacji na stronie www.mazovia.pl oraz na stronie www.produktyregionalne.pl .
Pozdrawiam z nadzieją na liczny udział zainteresowanych.

Krzysztof Zaniewski

Do pobrania:
[Karta zgłoszenia potrawy], [Karta zgłoszenia produktu], [Regulamin Potrawa], [Regulamin Produkt Żywnościowy]

 

Wielkość czcionki
Kontrast